Страх от поставяне на зъбни импланти?

Поставяне на зъбни импланти и защо не трябва да се страхувате

Страх от поставяне на зъбни импланти?

Страх от поставяне на зъбни импланти?

 

С тази статия ще се опитаме да победим Вашият страх от поставяне на зъбни импланти.

 Зъбните импланти стават все по популярни и когато мислите за опция за подмяна на зъб, вероятно веднага се сещате за тях. Те са добили популярност и ще продължат, тъй като хората разбират колко са трайни. В допълнение, те имитират външния вид и усещането за естествени зъби, което е голям плюс. Освен това, тези малки винтове са толкова издръжливи, защото са направени от титан, който се сраства добре с костта и създава здрава и надежна основа за бъдещите Ви зъби.

Преди да можете да получите новите си зъби в Дентална Клиника Александър Вълев, ще трябва да минете през хирургична процедура за поставяне на зъбни импланти. Това е причината, поради която много пациенти се отказват от страх заради думата хирургия. Когато всъщност разберете какво, включва процедурата, ще откриете, че тя не е нищо повече от рутина и не ви причинява никакъв вид ненужна болка или загуба на време.

Ако имате страх от поставяне на зъбни импланти, свържете се с нашия офис днес. В Дентална Клиника Александър Вълев ние сме с Вас и искаме да сме сигурни, че се чувствате спокойно и удобно  повреме на процедурата.

 

ПРИЧИНИ ЗА СТРАХ ОТ ПОСТАВЯНЕ НА ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

 

Много пациенти се плашат, когато чуят думата хирургия и може да искат да се насочат в друга посока, но почакайте. В Дентална Клиника Александър Вълев искаме да знаете, че процедурата не е толкова лоша, колкото смятате, че е. Нашият зъболекар, д-р Вълев, е тук за вас. Той е опитен, мил и внимателен, така че няма от какво да се притеснявате. По-долу ще разгледаме три причини, поради които една процедура за поставяне на зъбни импланти не трябва да ви плаши.

 

  1. Цялата процедура е планирана.

Този тип процедура не е същия както при едно болнично лечение. Всъщност д-р Вълев ще има тризмерена хирургическа карта, която го ръководи на всяка стъпка от манипулацията. Картата е направена с помощта на триизмерно рентгеново изследване на зъбите и костите, за да се определи къде точно трябва да се поставят имплантите. Д-р Вълев САМО ще се следва тази карта, така че няма от какво да се страхувате.

 

  1. Местната упойка е ваш приятел.

Ако се притеснявате, че ще трябва да бъдете подложени на тази процедура, поемете дълбоко въздух сега. Всъщност хирургията за зъбни импланти се извършва само за един ден и изисква само местна упойка, за да изтръпне мястото, където ще бъде извършена работата. Ще получите упойката за изтръпване преди процедурата, за да се чувствате комфортно.

Ако имате дентална тревожност или се страхувате да направите процедурата, ние предлагаме допълнителни опции за седация в нашия офис.

 

  1. Болката е минимална и дискомфортът се усеща само леко.

 

Пациентите, които не са подготвени за процедурата, често мислят, че ще им навреди, но това не е така. Всъщност процедурата е доста рутинна по своя характер и не се извършва без подходящо планиране. Възможно е да има някакъв лек дискомфорт в първите часове след процедурата, но не бива да го очаквате. Всъщност повечето пациенти не изпитват никаква болка или дискомфорт, докато някои може да почувстват малко.

Всички пациенти определят поставянето на импланти, като по-малко травматична процедура в сравнение с изваждането на зъб.

Ако имате някакъв дискомфорт, препоръчваме ви да вземете обезболяаващо лекарството без рецепта, за да подтиснете болката. Ако д-р Вълев сметне за добре, може да ви предпише допълнителни медикаменти.

 

ПРЕГЛЕД НА ПРОЦЕДУРАТА

 

Преди да почувствате страх от поставянето на зъбни импланти, ние ще разясним всичко, което трябва да очаквате, докато се подготвите да се подложите на процедурата. Вярваме, че колкото повече информация имате сега, толкова по-малко ще се тревожите, когато дойде време да седнете на стоматологичния стол.

 

ПРЕДОПЕРАТИВНА ПОДГОТОВКА

 

Частта преди операцията е лесна и също не отнема много време. По принцип ще влезете в нашия офис в гр. София и д-р Вълев ще извърши преглед и консултация. Този преглед ще ни помогне да създадем тази триизмерна хирургическа карта и ще назначим рентгенови снимки на устата ви, за да гарантираме правилното поставяне на зъбните импланти.

През това време ще бъдете попитани дали имате въпроси и трябва да ги адресирате на момента.

 

 В ДЕНЯ НА ПОСТАВЯНЕ НА ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

 

В началото ще Ви бъде поставена местната упойка. По това време ще преминете през процедура, наречена подготовка на мястото. Това е, когато устата е подготвена за приемане на зъбните импланти. Д-р Вълев ще изложи хирургичната карта и след това ще я последва.

Във Вашата челюст се пробиват малки дупки, след като венците са повдигнати, за да се открие костта. Може да почувствате леки вибрации, докато се подготвя мястото. Дупките, които се образуват, са съобразени с дължината и диаметъра на импланта.

След това импланта ще бъде поставен в костта. След процедурата ще бъдат направени рентгенови снимки, за да се гарантира, че всички импланти са поставени правилно и накрая венците се зашиват.

 

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

След като операцията приключи, ще можете да се отпуснете и да си починете. Трябва да следвате ВСИЧКИ инструкции предоставени за вас, да не ги пропускате или да забравяте за тях. Не забравяйте, че правилната грижа за вашите зъбни импланти е задължителна, за осигуряване на дълготрайно и безпроблемно ползване на новите Ви зъби.

Заздравяването на венците отнема около две седмици, за да оздравеят, но може да отнеме и по-дълго.

 

СВЪРЖЕТЕ С НАС ДНЕС ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

 

В Дентална Клиника Александър Вълев, ние наистина се грижим за нашите пациенти и искаме да ги видим да се усмихват ярко, за да ги види и светът. Д-р Вълев има дългогодишен опит в денталната имплантология и е извършил стотици операции на зъбни импланти. Ще бъдете в добри ръце и няма от какво да се притеснявате, когато влезете в нашия офис.

Офисът ни е оборудван с най-новите инструменти и технологии, за да гарантираме безопасна и комфортна среда за вас. Обадете се на д-р Вълев днес, за да насрочите БЕЗПЛАТНА консултация.