Кореново лечение


вадене на зъб

Когато кариесът премине границите на емайла и дентина и засегне нерва се получава възпаление, което се нарича пулпит. При нелекуван или неправилно лекуван пулпит възпалението преминава от кореновите канали в костта и предизвиква периодонтит. И в двата случая се налага кореново лечение. Лечението се извършва под местна упойка. Премахват се инфектираните меки тъкани и каналите се запълват.
Кореново лечение

Запълването се прави без да остават празни пространства. Наличието на влага в каналите по време на запълването би опорочило резултата.
Кореново лечение

Важно условие за правилно провеждане на лечението е изолацията с кофердам. Така се възпрепятства попадането на слюнка в каналите и допълнителното им инфектиране. Кофердамът позволява каналите да бъдат обилно промити със силни антисептични разтвори, които иначе биха изгорили венеца.
Кореново лечение

Определянето на работната дължината става с електронен апарат - апекслокатор. Така лекуващият, е сигурен, че е обработил каналите докрай. След запълването задължително се прави рентгенова снимка.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg