Естетични пломби


Всички снимки на тази страница са направени от екипа на
Дентална клиника Александър Вълев, по време на лечението на наши пациенти.

ЕСТЕТИЧНИ ПЛОМБИ

Изработването на естетични пломби с кофердам е в основата на нашета философия за дентално лечение. Днес естетичните изисквания са твърде високи във всяка една област. Директните възстановявания не правят изключение, особено, когато са на предни зъби. Нашите зъболекари са висококвалифицирани и работят с отдаденост и желание. Тъй като сме инвестирали много в повишаване на квалификацията си и отделяме много време и старание за всеки пациент. Използването на евтини материали е неоправдано.

 

В нашата практика работим с фотополимерите на 3M, GC и Kerr - най-големите, водещи брандове в света.

ЕСТЕТИЧНА ПЛОМБА - ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗЪБ 

Всеки зъболекар, работещ в нашата клиника, изработва естетична пломба, така че тя да издържи дълги години и да удовлетвори естетическите изисквания на пациента. Целта на лечението е възстановяване на правилната анатомична форма на зъба. Също така контактите със съседните и срещуположните зъби, както и постигането на гладък преход между пломбата и зъба.

 

Естетични пломби

Стандартното и широко практикувано лечение с фотополимер отнема 15-20 минути, но не дава необходимите гаранции за качество и дълготрайност.
За да се адаптира добре и да прилепне както трябва към зъба, фотополимерът трябва да бъде обработен по определен начин, който отнема време. Зъбът трябва, също така, да бъде изолиран от влагата в устната кухина посредством използването на кофердам.  Спазвайки стриктно технологията, даваща гаранции за качество, ние изработваме една пломба в рамките на 40 до 60 минути.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА КОФЕРДАМ

Важно е да се знае, че по време на изработване на естетична пломба, зъбът трябва да бъде напълно изолиран от слюнката в устата. При наличие на влага, фотополимерът не залепва за зъба и в получения микропроцеп започва кариес. Диагностицирането на подобни кариеси е възможно няколко години по-късно и обикновено е с фатални последици за зъба. Изолираният с кофердам зъб се вижда много по-добре и по-контрастно, което дава възможност да бъдат отстранени и най-малките остатъци от кариес.

За да не се задържа храна между зъбите, след поставяне на пломба е необходимо зъбите да имат плътни контакти помежду си. За да постигнем това, в нашата клиника използваме анатомично извити еднократни матрици, които пресъздават формата на зъба.

 

естетични пломби

Спазвайки най-високите медицински стандарти и използвайки качествени иновативни материали, ние даваме гаранция, че Вашата пломба ще бъде естетична и дълготрайна.

Екипът на DENTAL CLINIC ALEKSANDAR VALEV е специализиран в лечението на пациенти , които искат невидими възстановявания на предните си зъби и не искат зъбите им да бъдат изпилявани за корони.

Всички снимки на тази страница са направени от екипа на
Дентална клиника Александър Вълев, по време на лечението на наши пациенти.