Зъбни импланти


Зъбни импланти

Зъбни импланти възстановяват на липсващите зъби по най-добрият начин, поставянето им е правилният избор.

зъбни импланти

Зъбни импланти

 

-  Заедно ще изберем правилното лечение за Вас - може и да нямате нужда от зъбни импланти!

-  Извършваме подробен анализ на Вашия случай с изготвяне на индивидуален лечебен и финансов план.

-  Избор на оптимална имплантна система според конкретните особености.

Безопасно и контролирано поставяне на имплант от сертифициран имплантолог

-  Безболезнена процедура

Дентална Клиника Д-р Александър Вълев е водеща институция в диагностиката, планирането и лечението с зъбни импланти в гр. София. Натрупаният клиничен опит и резултатите от множество научни изследвания показват, че зъбните импланти са най-доброто решение когато се наложи възстановяване на зъб. Използването на  зъбни импланти е идеална възможност за възстановяване на функцията и естетиката.

Какво представляват денталните импланти ?

 

Зъбният имплант представлява висококачествен изкуствен зъб с винт в долната част, който се поставя на мястото на липсващ зъб по начин, който гарантира здраве и устойчивост във времето.

-   Най-модерният начин за възстановяване един, няколко или всички зъби

-   Дългосрочна инвестиция в здравето, красотата и самочувствието ви.

Видове зъбни импланти

 

Според материала от който са изработени зъбните импланти са титаниеви и циркониеви. Приложението на цирконевите импланти е силно ограничено.

Имплантите могат да са едночастови и двучастови. Едночастовите импланти имат много недостатъци и едно единствено предимство - липсва процеп в който биха могли да се задържат бактерии. Двучастовите позволяват прецизно взимане на отпечатък, прецизно изработване и фиксиране на короната. При нужда от промяна на наклона на короната, надстройките под ъгъл решават проблема.

Повърхноста може да бъде гладка (както при базалните импланти) или грапава, позволяваща свързване на импланта с костта, чрез прорастване на костни клетки.

 Важно е да знаете, че:

 

-   Няма универсални решения и всеки пациент се нуждае от индивидуален подход и решение.

-   Поставянето на дентален имплант не е болезнено и изисква време и внимание, за да бъде ефектът дългосрочен.

-   Зъбните импланти помагат за възстановяването на храненето, говора и естетиката, без да се изпиляват здрави зъби.

-   Лечението започва след обстоен анализ и оценка на зъбния статус, анатомичните особености и общото състояние, спрямо които се изготвя лечебен и финансов план.

-   Всеки, който си задава въпроса: " Къде да си поставя зъбни импланти? " е добре дошъл при нас за безплатна консултация.

 

 

   Лечение

 

 

Лечението със зъбни импланти започва с преглед, снемане на анамнеза, оценяване на показанията и противопоказанията за конкретния случай. След това, обикновенно денталните специалисти назначават компютърна томография - триизмерно рентгеново изследване, позволяващо да бъдат измерени реални разстояния до съседни зъби и важни анатомични структури, като каналът на долночелюстния нерв, максиларният синус, носната кухина и други.

Изследването позволява да бъде подбран имплант с оптимална дължина и ширина. Така лечението протича максимално безопасно и предсказуемо. При недостиг на кост и меки тъкани триизмерният образ на изследваният участък ни помага да изберем най - подходящите техники за възстановяването им - костна аугментация, мекотъканна аугментация или комбинация от двете.

Контрола при работа с импланти става с рентгенови снимки по време на подготвянето на костта и в всяка процедура съпътстваща лечението - отпечатък, фиксиране на надстройката и циментиране на короната.

 

Болят ли зъбните импланти ?

 

Повреме на имплантирането се поставя локална упойка - също както при вадене на зъб или при пломба. Времето необходимо за поставяне на дентален имплант е 30 - 40 минути. Процедурата е абсолютно безболезнена.Възможна е и комбинация с венозно обезболяване – седация (при по-продължителни процедури с повече импланти и изваждане на зъби). След поставянето на коронките върху имплантите, пациентите могат да сдъвкват дори и най-твърдите храни  и нямат никаква чувствителност.

 

Кои са най-добрите импланти ?

 

Всички зъбни импланти които се предлагат (над 2000 марки) се свързват добре с костта и осигуряват надеждно лечение. Не съществуват статистика която да посочи определена марка като  най-добра. Много клиники предлагат една марка импланти. На въпроса „защо точно този имплант?” отговарят „Аз знам кой е най – добрият имплант за вас.”. Така пациентите могат да получат имплант от ниска, средна или висока ценова категория.

Един и същ имплант може да бъде предлаган на различни цени според  хонорарът, който си е определил даден доктор - така за лечение с имплант от по – ниска ценова категория може да заплатите повече отколкото за лечение с по – скъп имплант.

В нашата клиника предлагаме няколко марки импланти от ниска, средна и висока ценова категория защото уважаваме правото на избор на пациентите. Нашият хонорар е един и същ за всички импланти които предлагаме, гаранцията също.Според особеностите на различните клинични случаи ние можем да препоръчаме на пациента най-подходящата имплантна система с оптимална цена.

 

Има ли опасност от отхвърляне?

 

Имплантологичното лечение е едно от най надежните с 97 – 98% успех. Всички импланти поставени в нашата клиника са с 2 години гаранция.

 

Кога е най – добре да се имплантира ?

 

Поставянето на имплант непосредствено след изваждането на зъба (имедиатно)  е най – добият вариант. При този тип имплантиране се запазва най – много от костта и венеца около изваденият зъб. Лечението протича с една единствена хрирургична процедура и еднократно поставяне на упойка. Травмата за пациента е минимална, а сроковете за завършване на лечението се съкращават. Успеваемостта е същата както при отложеното имплантиране.

Имедиатното имплантиране не е възможно в случаите на недостатъчно кост около извадения зъб, анатомични особености, възпаление в дадената област, травма и други.

Повече от половината импланти поставени в нашата клиника са  имедиатни. Затова е добре да се консултирате с нас преди зъбът ви да бъде изваден.

 

Цени на зъбни импланти

 

Цената на лечение със зъбни импланти включва хонорарът на лекаря, цената на импланта (имплант, надстройка и винт за свързването им) и хонорарът на зъботехника за изработване на короната. При допълнителни процедури, като изваждане на зъб, поставяне на изкуствена кост, увеличаване обема на костта и/или венеца, поставяне на временна корона и други - цената се увеличава.

Опитайте се да получите крайна цена за цялото лечение, както и  марката на импланта и вида на короната.Попитайте предварително за допълнителни такси като поставяне на оздравителен винт, сваляне на конци, отпечатък, циментиране, рентгенови снимки и други. Много клиники обявяват ниска цена на импланта и високи цени за надстройка, отпечатък,  корона и т.н.

Нашите случаи

Поставяне на три импланта с изваждане на зъб

Поставяне на три импланта с изваждане на зъб
Поставяне на три импланта с изваждане на зъб
Поставяне на три импланта с изваждане на зъб

За лечението на пациент нуждаещ се от възстановяване на долните зъби от дясно са назначени панорамна снимка и компютърна томография. Четвъртия зъб е изваден и в същото посещение са поставени три импланта.

Поставяне на три импланта с изваждане на зъб
Поставяне на три импланта с изваждане на зъб

След четири месеца имплантите се разкриват - поставят се оздравителни винтове, около които венеца се оформя в подходяща форма за взимане на отпечатък и фиксиране на короните.

Поставяне на три импланта с изваждане на зъб
Поставяне на три импланта с изваждане на зъб

След четири месеца имплантите се разкриват - поставят се оздравителни винтове, около които венеца се оформя в подходяща форма за взимане на отпечатък и поставяне на короните.Имплантна система - Neo Biotech

Възстановяване на предкътник в горна челюст

Възстановяване на горен предкътник
Възстановяване на горен предкътник

 

Оформянето на венеца около импланта става за минимум две седмици.

Възстановяване на горен предкътник
Възстановяване на горен предкътник

 

Короната се фиксира за импланта с винт, който се затяга с точно определена сила. За целта се ползва динамо метричен ключ. Имплантна система - Neo Biotech

Поставяне на четири импланта в долна челюст

Поставяне на четири импланта в долна челюст
Поставяне на четири импланта в долна челюст

Три от имплантите са поставени веднага след изваждането на зъбите, а четвъртия на мястото на отдавна изваден зъб.Така пациентът преминава само през една хирургична манипулация и се запазва максимално количество кост и венец около имплантите. Имплантна система - Alpha Bio Tec

 

Имплантиране с увеличаване на обема на венеца

Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца
Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца

 

Изваждането на зъб обикновено е свързано със загуба на кост и венец.

 

Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца
Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца

 

Според количеството изгубени тъкани се използват различни техники за възстановяването им.

 

Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца
Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца

В този случай короната е залепена за фабричната надстройка с цимент извън устата. След това се фиксира за импланта с винт.Така се изключва вероятността от попадане на цимент между импланта и венеца. Имплантна система - Nobel Biocare

 

Изработване на мост от три зъба върху два импланта

Изработване на мост от три зъба върху два импланта
Изработване на мост от три зъба върху два импланта

Технологията на имплантите позволява изработване на мостове.Не е удачно, обаче свързването в мост на естествени зъби и импланти. Зъбите имат известна подвижност при дъвчене, докато имплантите са свързани с костта абсолютно неподвижно.

 

Изработване на мост от три зъба върху два импланта
Изработване на мост от три зъба върху два импланта

 

За възстановяване на различните по големина зъби се използват импланти с съответен диаметър. Имплантна система - BioHorizons.

 

Заместване на неспасяем зъб с имплант с една единствена упойка

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб

 

За възстановяване на различните по големина зъби се използват импланти с съответен диаметър. Имплантна система - Neo Biotech

 

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб

Имплантиране веднага след изваждане на зъб - имедиатно

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно

При поставянето на импланта, празните пространства останали след изваждането на зъба се запълват с изкуствената кост.Така се запазва максимално количество кост и венец. Имплантна система - Bio Horizons.

 

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно

Продължителността  на цялото лечение - от изваждането на зъба до фиксирането на постоянната коронката въру импланта, е точно пет месеца.Имплантна система - Neo Biotech

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно
Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно

Поставяне на имплант с циркониева корона

Поставяне на имплант с циркониева корона

 

Добата адаптация на коронката към венеца е от съществено значение за дълготрайността на лечението. Имплантна система - Neo Biotech

 

Поставяне на имплант с циркониева корона
Поставяне на имплант с циркониева корона
Поставяне на имплант с циркониева корона
Поставяне на имплант с циркониева корона

"Сбогом" на неудобната протеза

Зъбни протези

 

След лечението с импланти пациента се сбогува завинаги с неудобната протеза. Имплантна система - Neo Biotech

 

Зъбни протези
Зъбни протези
Зъбни протези

Лечение от "А" до "Я" с една, единствена упойка

Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти

Лечение от "А" до "Я" с една, единствена упойка 2

Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти

Дигитален отпечатък, дигитално изработена корона

Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти

Дигитален отпечатък, дигитално изработени отделни корони

Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти
Зъбни импланти