Зъбни импланти


Имате липсващи зъби или зъби които предстои да бъдат извадени?

Добрата новина е, че можем да Ви помогнем!

 

-  Заедно ще изберем правилното лечение за Вас - може и да нямате нужда от импланти!

-  Извършваме подробен анализ на Вашия случай с изготвяне на индивидуален лечебен и финансов план.

-  Избор на оптимална имплантна система според конкретните особености.

-  Безопасно и контролирано поставяне на имплант

-  Безболезнена процедура

Дентална Клиника Д-р Александър Вълев е водеща институция в диагностиката, планирането и лечението с зъбни импланти в гр. София. Натрупаният клиничен опит и резултатите от множество научни изследвания показват, че зъбните импланти са най-доброто решение когато се наложи възстановяване на зъб. Използването на  зъбни импланти е идеална възможност за възстановяване на функцията и естетиката.

Какво представляват зъбните импланти ?

 

Зъбният имплант представлява висококачествен изкуствен зъб с винт в долната част, който се имплантира на мястото на липсващ зъб по начин, който гарантира здраве и устойчивост във времето.

-   Най-модерният начин за възстановяване един, няколко или всички зъби

-   Дългосрочна инвестиция в здравето, красотата и самочувствието ви.

 Важно е да знаете, че:

 

-   Няма универсални решения и всеки пациент се нуждае от индивидуален подход и решение.

-   Поставянето на имплант не е болезнено и изисква време и внимание, за да бъде ефектът дългосрочен.

-   Зъбните импланти помагат за възстановяването на храненето, говора и естетиката, без да се изпиляват здрави зъби.

-   Лечението започва след обстоен анализ и оценка на зъбния статус, анатомичните особености и общото състояние, спрямо които се изготвя лечебен и финансов план.

   Лечение

 

 

Лечението със зъбни импланти започва с преглед, снемане на анамнеза, оценяване на показанията и противопоказанията за конкретния случай. След това случаят се планира, назначава се компютърна томография - триизмерно рентгеново изследване, позволяващо да бъдат измерени реални разстояния до съседни зъби и важни анатомични структури, като каналът на долночелюстния нерв, максиларният синус, носната кухина и други.

Изследването позволява да бъде подбран имплант с оптимална дължина и ширина. Така лечението протича максимално безопасно и предсказуемо. При недостиг на кост и меки тъкани триизмерният образ на изследваният участък ни помага да изберем най - подходящите техники за възстановяването им - костна аугментация, мекотъканна аугментация или комбинация от двете.

Контролирането на поставянето на импланта става с рентгенови снимки по време на подготвянето на костта и в всяка процедура съпътстваща лечението - отпечатък, поставяне на надстройката и циментиране на короната.

 

Болезнено ли е поставянето на зъбни импланти ?

 

Повреме на имплантирането се поставя локална упойка - също както при вадене на зъб или при пломба. Времето необходимо за поставяне на имплант е 30 - 40 минути. Процедурата е абсолютно безболезнена. Възможна е и комбинация с венозно обезболяване – седация (при по-продължителни процедури с повече импланти и изваждане на зъби).

 

Кой е най-добрият имплант ?

 

Всички импланти които се предлагат (над 2000 марки) се свързват добре с костта и осигуряват надеждно лечение. Не съществуват статистика която да посочи определена марка като  най-добра. Много клиники предлагат една марка импланти. На въпроса „защо точно този имплант?” отговарят „Аз знам кой е най – добрият имплант за вас.”. Така пациентите могат да получат имплант от ниска, средна или висока ценова категория.

Един и същ имплант може да бъде предлаган на различни цени според  хонорарът, който си е определил даден доктор - така за лечение с имплант от по – ниска ценова категория може да заплатите повече отколкото за лечение с по – скъп имплант.

В нашата клиника предлагаме няколко марки импланти от ниска, средна и висока ценова категория защото уважаваме правото на избор на пациентите. Нашият хонорар е един и същ за всички импланти които предлагаме, гаранцията също.Според особеностите на различните клинични случаи ние можем да препоръчаме на пациента най-подходящата имплантна система с оптимална цена.

 

Има ли опасност импланта да бъде отхвърлен?

 

Имплантологичното лечение е едно от най надежните с 97 – 98% успех. Всички импланти поставени в нашата клиника са с 2 години гаранция.

 

Кога е най – добре да се постави имплант ?

 

Поставянето на имплант непосредствено след изваждането на зъба (имедиатно)  е най – добият вариант. При този тип имплантиране се запазва най – много от костта и венеца около изваденият зъб. Лечението протича с една единствена хрирургична процедура и еднократно поставяне на упойка. Травмата за пациента е минимална, а сроковете за завършване на лечението се съкращават. Успеваемостта е същата както при отложеното имплантиране.

Имедиатното имплантиране не е възможно в случаите на недостатъчно кост около извадения зъб, анатомични особености, възпаление в дадената област, травма и други.

Повече от половината импланти поставени в нашата клиника са  имедиатни. Затова е добре да се консултирате с нас преди зъбът ви да бъде изваден.

 

Колко струват имплантите ?

 

Цената на лечение със зъбни импланти включва хонорарът на лекаря, цената на импланта (имплант, надстройка и винт за свързването им) и хонорарът на зъботехника за изработване на короната. При допълнителни процедури, като изваждане на зъб, поставяне на изкуствена кост, увеличаване обема на костта и/или венеца, поставяне на временна корона и други - цената се увеличава.

Опитайте се да получите крайна цена за цялото лечение, както и  марката на импланта и вида на короната.Попитайте предварително за допълнителни такси като поставяне на оздравителен винт, сваляне на конци, отпечатък, циментиране, рентгенови снимки и други. Много клиники обявяват ниска цена на импланта и високи цени за надстройка, отпечатък,  корона и т.н.

Нашите случаи

Поставяне на три импланта с изваждане на зъб

За лечението на пациент нуждаещ се от възстановяване на долните зъби от дясно са назначени панорамна снимка и компютърна томография. Четвъртия зъб е изваден и в същото посещение са поставени три импланта.

След четири месеца имплантите се разкриват - поставят се оздравителни винтове, около които венеца се оформя в подходяща форма за взимане на отпечатък и поставяне на короните.

След четири месеца имплантите се разкриват - поставят се оздравителни винтове, около които венеца се оформя в подходяща форма за взимане на отпечатък и поставяне на короните.Имплантна система - Neo Biotech

Възстановяване на горен предкътник

 

Оформянето на венеца около импланта става за минимум две седмици.

 

Короната се фиксира за импланта с винт, който се затяга с точно определена сила. За целта се ползва динамо метричен ключ. Имплантна система - Neo Biotech

Поставяне на четири импланта в долна челюст

Три от имплантите са поставени веднага след изваждането на зъбите, а четвъртия на мястото на отдавна изваден зъб.Така пациентът преминава само през една хирургична манипулация и се запазва максимално количество кост и венец около имплантите. Имплантна система - Alpha Bio Tec

 

Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца

 

Изваждането на зъб обикновено е свързано със загуба на кост и венец.

 

 

Според количеството изгубени тъкани се използват различни техники за възстановяването им.

 

В този случай короната е залепена за фабричната надстройка с цимент извън устата. След това се фиксира за импланта с винт.Така се изключва вероятността от попадане на цимент между импланта и венеца. Имплантна система - Nobel Biocare

 

Изработване на мост от три зъба върху два импланта

Технологията на имплантите позволява изработване на мостове.Не е удачно, обаче свързването в мост на естествени зъби и импланти. Зъбите имат известна подвижност при дъвчене, докато имплантите са свързани с костта абсолютно неподвижно.

 

 

За възстановяване на различните по големина зъби се използват импланти с съответен диаметър. Имплантна система - BioHorizons.

 

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб

 

За възстановяване на различните по големина зъби се използват импланти с съответен диаметър. Имплантна система - BioHorizons.

 

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно

При поставянето на импланта, празните пространства останали след изваждането на зъба се запълват с изкуствената кост.Така се запазва максимално количество кост и венец. Имплантна система - Bio Horizons.

 

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно

Продължителността  на цялото лечение - от изваждането на зъба до поставянето на постоянната коронката въру импланта, е точно пет месеца.Имплантна система - Neo Biotech

Поставяне на имплант с циркониева корона

 

Добата адаптация на коронката към венеца е от съществено значение за дълготрайността на лечението. Имплантна система - Neo Biotech

 

"Сбогом" на неудобната протза

 

След лечението с импланти пациента се сбогува завинаги с неудобната протеза. Имплантна система - Neo Biotech

 

Лечение от "А" до "Я" с една, единствена упойка

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg