Дигитална имплантология


Всички снимки на тази страница са направени от екипа на
Дентална клиника Александър Вълев, по време на лечението на наши пациенти.
Какво представлява дигиталната имплантология ?

 

Дигиталната имплантология е контролирано поставяне на импланти с хирургичен водач, изработен въз основа на дигитален, триизмерен план.

Какви са предимствата?

 

Дигиталната имплантология дава изключителни резултати при възстановяването на липсващи зъби с импланти, като се има предвид точността, минималната травма за пациента и бързината на изпълнение на проведеното лечение. Нетравматичното поставения имплант в абсолютно правилна позиция няма да бъде подложен на вредни дъвкателни сили или на микробна агресия от зъбната плака, и ще служи на пациента в продължение на десетилетия, дори и цял живот. Положението на имплантанта в костта трябва да бъде триизмерно правилно спрямо съседните и срещуположни зъби, за да функционира точно като естествен зъб. Правилната позиция на импланта дава възможност да бъде изработена идеална корона, която се фиксира с винт, а не се залепва с цимент. Така че, благодарение на специалистите от нашата клиника и напреднали технологии, ние се гордеем, че предлагаме на пациентите предсказуеми лечения: не в краткосрочен или средносрочен план, а за цял живот!

 

Каква е цената?

 

Изработването на хирургичния водач за дигитална имплантология струва между 250 и 500 лв. според броя на имплантите.За да могат повече пациенти да получат прецизно, нетравматично, предвидимо и бързо лечение и да са докоснат до модерните технологии, ние в ДЕНТАЛНА КЛИНИКА АЛЕКСАНДЪР ВЪЛЕВ изработваме хирургичния водач абсолютно безплатно!

 

Винаги ли може да се приложи?

 

Всички ограничения за поставяне на импланти от локален и общ характер важат и тук. Дигиталната имплантология не може да се приложи при ограничено отваряне на уста, особенно при задни зъби.

 

 

Всяко имплантологично лечение започва с планиране въз основа на триизмерна рентгенова снимка - компютърна томография (КТГ). На КТГ е възможно измерване на реални разстояния на анатомичните структури и виртуално поставяне на имплант с оптимални размери. Софтуерът за дигитална имплантология позволава виртуално поставяне на бъдещата коронка в идеална позиция спрямо съседните и срещуположни зъби, а също така и на импланта спрямо коронката и наличната кост.

С така планираният случай се създава виртуален модел на хирургичен водач. Генерираният от прогамата фаил се подава към 3D принтер. Принтираният хирургичен водач пренася дигиталния план в устата на пациента.

 

 

Така изглежда хирургичният водач. През металните канюли се подтотвя костта и абслютно точно се поставя импланта в предваително планираната, идеална позиция.

Всички снимки на тази страница са направени от екипа на
Дентална клиника Александър Вълев, по време на лечението на наши пациенти.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg