Понеделник - Петък 8:00 - 19:00

Call us at

0889 564 552Фибромостове

Фибромостове

.

    Hай-доброто лечение при възстановяване на липсващ зъб е поставянето на имплант. Когато това е невъзможно, единствената алтернатива е изработването на мост. Благодарение на утвърдилата се вече технология, при която фибровлакна адхезивно се свързват със зъбните структури е възможно изработването на директни композитни мостове в устата. В нашата практика ние използваме най-добрият продукт в тази област, влакната на фирмата Sticktech www.sticktech.com.
            . 
 
              

          Достатъчно здрави ли са композитните мостове? Колко време би издържал един такъв мост в устата? Колко са здрави тези мостове спрямо металокерамичните? 
    Фибровлакната, които са в основата на тази структура са изключително здрави и след втвърдяването им с фотополимерна лампа стават здрави като стомана. Съвремените фотополимери в незначителна степен подобряват показателите на естественият емайл по здравина и изтриваемост. Връзката на фотополимера и фибровлакната със зъбните структури се нарича адхезивна. Това е най-здравата връзка в съвремената стоматология. На нея се разчита при изработването на всички фотополимерни възстановявания и при циментирането на порцеланови конструкции - корони, инлеи и фасети. Тази връзка е много по-силна от тази на стоматологичните цименти. Слабото място на конвенционалните мостове е циментът, с който са залепени. Срокът на годноост на фибромостовете е същият като този на металокерамичните.
           

           Предимства

     На първо място безспорно е запазването на носещите зъби неизпилени. Това значително удължава живота на зъбите, дразненето на венеца около тях практически липсва.

       При силно наклонени зъби не се налага умъртвяване, което би се случило при изпиляването им.

 Поради изключително подходящата твърдост на фотополимера срещуположните зъби не се изтриват.

         Друго голямо предимство е липсата на метал във възстановяването - всички сме виждали тъмно оцветени венци от металокерамични корони.

        Не на последно място лечението протича в едно посещение. Цената е малко по-ниска от тази за изработване на металокерамичен мост. В случай, че пациентът след няколко години има възможност за поставяне на имплант, свалянето на моста е изключително лесно и бързо, като съседните зъби остават неизпилени.