Понеделник - Петък 8:00 - 19:00

Call us at

0889 564 552Бондинг

Бондинг

      Бондингът е процедура, при която зъбите се възстановяват или коригират директно в устата на пациента след премахване на кариесите и старите пломби. Резултатът е високо естетичен, свързан с минимално или никакво изпиляване на зъбите. Предимство на лечението са по-ниската цена в сравнение с порцелановите фасети и необходимостта от само едно посещение.

   

   

      Процедурата се прилага при промяна на формата на зъбите корекция на отчупени ръбове, премахване на пукнатини и преоцветявания, затваряне на разстояния между отделни зъби. 

     Изолирането с кофердам дава възможност на лекуващият да извърши правилно процедурата и зъбите да останат сухи през цялото време. Възстановяването отнема 1,5 - 2 часа на зъб

   Резултатът е високо естетичен поради липсата на метал във възстановяването. 

     Освен необходимото оборудване в клиниката, докторът трябва да познава техниката на работа с фотополимер и кофердам, да има познания за зъбната анатомия, форма и пропорции, да познава междузъбните съотношения при предни и дъвкателни зъби. Всичко това обаче няма да е достатъчо ако лекуващият няма талант, сръчност и артистичност - директните реставрации са ювелирна работа в трудни условия, с труден материал за ограничено време.