Цялостно лечение при изтрити и абразирани зъби EN


Изтриването на зъбите е физиологичен процес, който започва още от детските години, първо със заобляне на върховете на кучешките зъби.Колкото по- плоски стават зъбите, толкова повече дъвкателни движения са необходими за сдъвкването на всяка хапка. Така с времето процесът се ускорава в геометрична прогресия.
При по-напреднало изтриване, съчетано с химична ерозия или с множество стари възстановявания с некачествен материал, релефът на зъбите постепенно се заглажда, височината на зъбите намалява, а с това и на захапката. Понижава се височината на долната една трета на лицето, задълбочават се бръчките около устата, носа и брадичката.

Лечението може да бъде директно с бондинг, при което с композит се възстановява предишната форма на всеки един зъб, без изпиляване на зъбите  – обикновенно два дни за всяка челюст. При това лечение важни ориентири са останалите структури от зъбите, което помага да се възстанови анатомичната форма и данните от средната стойност за размерите на зъбите и съотношението между техните височини и ширини. Резултатът е дълготраен и високо естетичен. От профилактична гледна точка - безценен, спира се изтриването на зъбите - в следващите години ще се изтрива фотополимерът използван при възстановяванията.Изцяло изчезва чувствителността от оголеният дентин. Повишава се дъвкателната ефективност - времето за сдъвкване на храната намалява. Възстановява се естетиката на зъбите, усмивката и лицето - заглаждат се бръчките около устните, носа и брадичката. Изчезва старческият вид.

При по-напреднало изтриване възстановяването може да се извърши индиректно с порцеланови овърлеи и фасети.

Екипът на ДЕНТАЛНА КЛИНИКА АЛЕКСАНДЪР ВЪЛЕВ е специализиран в лечението на пациенти със зъбно изтриване. Минимално инвазивното, адхезивно, тотално лечение е предназначено за пациенти, които не искат зъбите им да бъдат изпилявани за корони.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg