Зъбни импланти EN


Имате липсващи зъби или зъби които предстои да бъдат извадени

Добрата новинна е, че можем да Ви помогнем!

-Заедно ще изберем правилното лечение за Вас - може и да нямате нужда от импланти!

-Извършваме подробен анализ на Вашия случай с изготвяне на индивидуален лечебен и финансов план.

-Избор на оптимална имплантна система според конкретните особености.

-Безопасно и контролирано поставяне на имплант

-Безболезнена процедура

Натрупания клиничен опит и резултатите от множество научни изследвания ни дават увереността да се доверим напълно на зъбните импланти.

Загубата на зъб се отразява негативно не само на дъвкателната функция, но и на психиката и самочувствието. Когато са изгубени предни зъби се повлиява и социалната активност. Използването на  зъбни импланти е идеална възможност за възстановяване на функцията и естетиката.

Какво представляват зъбните импланти ?

 

Имплантите са метални структури наподобяващи винтове, които се поставят в костта с цел да заместят корените на извадени или липсващи зъби. Обикновенно са изработени от титаниеви сплави. В зависимост от показанията временна корона или мост могат да бъдат поставени върху импланта непосредствено след имплантирането или след няколко месеца. Поставянето в костта става след оформянето на празно пространство посредством костни фрези или в празнините отанали непосредствено след  изваждането на зъб.

Лечение

Лечението със зъбни импланти започва с преглед, снемане на анамнеза, оценяване на показанията и противопоказанията за конкретния случай. След това случаят се планира, назначава се компютърна томография - триизмерно рентгеново изследване, позволяващо да бъдат измерени реални разстояния до съседни зъби и важни анатомични структури, като каналът на долночелюстния нерв, максиларният синус, носната кухина и други.

Изследването позволява да бъде подбран имплант с оптимална дължина и ширина. Така лечението протича максимално безопасно и предсказуемо. При недостиг на кост и меки тъкани триизмерният образ на изследваният участък ни помага да изберем най - подходящите техники за възстановяването им - костна аугментация, мекотъканна аугментация или комбинация от двете.

Контролирането на поставянето на импланта става с рентгенови снимки по време на подготвянето на костта и в всяка процедура съпътстваща лечението - отпечатък, поставяне на надстройката и циментиране на короната.

Болезнено ли е поставянето на импланти ?

Повреме на имплантирането се поставя локална упойка - също както при вадене на зъб или при пломба. Времето необходимо за поставяне на имплант е 30 - 40 минути. Процедурата е абсолютно безболезнена. Възможна е и комбинация с венозно обезболяване – седация (при по-продължителни процедури с повече импланти и изваждане на зъби).

Кой е най-добрият имплант ?

Всички импланти които се предлагат (над 2000 марки) се свързват добре с костта и осигуряват надежно лечение. Не съществуват статистика която да посочи определена марка като  най-добра. Много клиники предлагат една марка импланти. На въпроса „защо точно този имплант?” отговарят „Аз знам кой е най – добрият имплант за вас.”. Така пациентите могат да полчат имплант от ниска, средна или висока ценова категория.

Един и същ имплант може да бъде предлаган на различни цени според  хонорарът, който си е определил даден доктор - така за лечение с имплант от по – ниска ценова категория може да заплатите повече отколкото за лечение с по – скъп имплант.

В нашата клиника предлагаме няколко марки импланти от ниска, средна и висока ценова категория защото уважаваме правото на избор на пациентите. Нашият хонорар е един и същ за всички импланти които предлагаме, гранцията също.Според особеностите на различните клинични случаи ние можем да препоръчаме на пациента най-подходящата имплантна система с оптимална цена.

Има ли опастност импланта да бъде отхвърлен?

Имплантологичното лечение е едно от най ндежните с 97 – 98% успех. Всички импланти поставени в нашата клиника са с 2 години гаранция.

Кога е най – добре да се постави имплант ?

Поставянето на имплант непосредствено след изваждането на зъба (имедиатно)  е най – добият вариант. При този тип имплантиране се запазва най – много от костта и венеца около изваденият зъб. Лечението протича с една единствена хрирургична процедура и еднократно поставяне на упойка. Травмата за пациента е минимална, а сроковете за завършване на лечението се съкращават. Успеваемостта е същата както при отложеното имплантиране.

Имедиатното имплантиране не е възможно в случаите на недостатъчно кост около извадения зъб, анатомични особенности, възпаление в дадената област, травма и други.

Повече от половината импланти поставени в нашата клиника са  имедиатни. Затова е добре да се консултирате с нас преди зъбът ви да бъде изваден.

Колко струват имплантите ?

Цената на лечение с имплант включва хонорарът на лекаря, цената на импланта (имплант, надстройка и винт за свързването им) и хонорарът на зъботехника за изработване на короната. При допълнитени процедури, като изваждане на зъб, поставяне на изкуствена кост, увеличаване обема на костта и/или венеца, поставяне на временна корона и др. цената се увеличава.

Опитайте се да получите крайна цена за цялото лечение, както и  марката на импланта и вида на короната.Попитайте предварително за допълнителни такси като поставяне на оздравителен винт, сваляне на конци, отпечатък, циментиране, рентгенови снимки идруги. Много клиники обявяват ниска цена на импланта и високицени за надстройка, отпечатък,  корона и т.н.

Искам да получа нов зъб без да ми се поставя имплант

Това естествено е винаги възможно. Решението за вида на лечението се взима след преценяването на предимствата и недостатъците на всички възможи варианти.

Мостове. Много добър вариант за голям брой от случаите. Мостовете се предпочитат заради по-ниската си цена, по-кратките срокове за лечение и липсата на хирургична интервенция.

Удачен вариант са при вече изпилени или умъртвени съседни на дефекта зъби на които така или иначе трябва да се поставят корони.

Мостове се избират при противопоказания за поставяне на импланти или участъци с недостиг на кост изискващи сложни и времеемки процедури за възстановяване.

Основен недостатък на мостовете са необхдимостта от изпиляване на съседните зъби – при наличието на един или повече живи зъби биологичната жертва е много голяма и неоправдана, изпиляват се около 60% от обема на зъбната корона, изцяло се премахва зъбният емаил(най-здравата и ценна част от зъба).

Друг недостатък е свързването на зъбите, което води до затруднено почистване обездвижване на зъбите и нарушена есетика.

По-ниската цена на мостовете е условна. Циркониев мост или металокерамичен мост със златна сплав от три зъба струва колкото имплант и корона.

Не е удачно използването на мостове при липсващи два или повече от крайните дъвкателни зъби.

Фибро мостове. Подходящи за предни зъби и предкътници. Изискват минимално или никакво изпиляване. Добра естетика, ниска цена.

Недостатъци – задържат повече плака от керамичните мостове, налага се полиране през 6 до 12 месеца. Лекрят, който ги изработва трябва да притежава спецални умения и сръчност.

Мериленд мостове. Изработват се от цирконий и порцелан или металокерамика. Подходящи са за предни зъби. Залепват се за съседните без изпиляване.

Недостатъци – изискване за място по задните повърхности при стиснати зъби. Опастност от разлепване.

Протези.Изработват се от пластмаса. Евтини.

Недостатъци – неудобни, подвижни повреме на дъвчене притискат венеца под тях, необходимост от сваляне и почистване след всяко хранене.При повече липсващи зъби протезите имат по – голям обем         и се задържат за наличните зъби със куки.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg