Естетични пломби EN


Всички снимки на тази страница са правени в кабинета на д-р Вълев

Днес естетичните изисквания са твърде високи във всяка една област и директните възстановявания не правят изключение, особено, когато са на предни зъби. Нашите зъболекари са висококвалифицирани и работят с отдаденост и желание. Тъй като сме инвестирали много в повишаване на квалификацията си и отделяме много време и старание за всеки пациент, използването на евтини материали е неоправдано.

 

Възстановяване на зъб /пломба/

Всеки зъболекар, работещ в нашата клиника, изработва пломбата, така че тя да издържи дълги години и да удовлетвори естетическите изисквания на пациента. Целта на лечението е възстановяване на правилната анатомична форма на зъба и контактите със съседните и срещуположните зъби, както и постигането на гладък преход между пломбата и зъба.

 

Стандартното и широко практикувано лечение с фотополимер отнема 15-20 минути, но не дава необходимите гаранции за качество и дълготрайност.
За да се адаптира добре и да прилепне както трябва към зъба, фотополимерът трябва да бъде обработен по определен начин, който отнема време. Зъбът трябва, също така, да бъде изолиран от влагата в устната кухина посредством използването на кофердам.  Спазвайки стриктно технологията, даваща гаранции за качество, ние изработваме една пломба в рамките на 40 до 60 минути.

Използване на кофердам

Важно е да се знае, че по време на естетическото възстановяване, зъбът трябва да бъде напълно изолиран от слюнката в устата. При наличие на влага, фотополимерът не залепва за зъба и в получения микропроцеп започва кариес, диагностицирането на който е възможно няколко години по-късно и обикновено е с фатални последици за зъба. Изолираният с кофердам зъб се вижда много по-добре и по-контрастно, което дава възможност да бъдат отстранени и най-малките остатъци от кариес.

За да не се задържа храна между зъбите, след поставяне на пломба е необходимо зъбите да имат плътни контакти помежду си. За да постигнем това, в нашата клиника използваме анатомично извити еднократни матрици, които пресъздават формата на зъба.

Спазвайки най-високите медицински стандарти и използвайки качествени иновативни материали, ние даваме гаранция, че Вашата пломба ще бъде естетична и дълготрайна.

Екипът на DENTAL CLINIC ALEKSANDAR VALEV е специализиран в лечението на пациенти , които искат невидими възстановявания на предните си зъби и не искат зъбите им да бъдат изпилявани за корони.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg