Бондинг EN


Бондингът е процедура, при която зъбите се възстановяват или коригират директно в устата на пациента след премахване на кариесите и старите пломби. Резултатът е високо естетичен, свързан с минимално или никакво изпиляване на зъбите. Предимство на лечението са по-ниската цена в сравнение с порцелановите фасети и необходимостта от само едно посещение.

Процедурата се прилага при промяна на формата на зъбите корекция на отчупени ръбове, премахване на пукнатини и преоцветявания, затваряне на разстояния между отделни зъби.

Изолирането с кофердам дава възможност на лекуващият да извърши правилно процедурата и зъбите да останат сухи през цялото време. Възстановяването отнема 1,5 - 2 часа на зъб.
Резултатът е високо естетичен поради липсата на метал във възстановяването.

Освен необходимото оборудване в клиниката, докторът трябва да познава техниката на работа с фотополимер и кофердам, да има познания за зъбната анатомия, форма и пропорции, да познава междузъбните съотношения при предни и дъвкателни зъби. Всичко това обаче няма да е достатъчо ако лекуващият няма талант, сръчност и артистичност - директните реставрации са ювелирна работа в трудни условия, с труден материал за ограничено време.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg