Цени на зъбни импланти

Цени на зъбни импланти

Цени на зъбни импланти

 

Цени на зъбни импланти

Съвременната имплантология предлага едни от най-модерните и революционни методи за справяне с дентални проблеми като липсващи зъби, заместваме на неспасяеми болни зъби. Сред най-големите предимства на зъбните импланти е, че на практика, те могат да заместят не просто един-единствен изваден зъб, но и няколко такива, включително и всички.

Ако попитате обикновен човек какво го спира да се лекува със зъбни импланти, в най-общия случай той ще ви отговори „Страх ме е!“ или „Цената е много висока!“. В действителност, поставянето на имплант не е най-евтината процедура в денталната медицина. От друга страна обаче възстановяването на един зъб с имплант струва колкото възстановяването му с мост от три коронки.

В днешния материал ще се спрем на проблем, който представлява пречката за мнозина пациенти да се отказват от зъбните импланти – цената.

Какви са стандартните цени на зъбните импланти?

На този въпрос няма как да се отговори еднозначно. Всеки стоматолог определя сам своите цени на зъбните импланти, като в много случаи става въпрос за комплексна цена. Под комплексна цена се разбира крайната сума, която пациентът ще заплати и която включва:

 • Хонорарът на лекаря
 • Цената на импланта и надстройката
 • Хонорарът на зъботехника за изработване на короната

От друга страна, за крайните цени на зъбните импланти значение оказват и фактори като:

 • Изваждане на зъб
 • Добавяне на изкуствена кост
 • Процедури за увеличаване обема на костта и/или венеца
 • Поставяне на временна корона

Стандарти при определяне на цени на зъбни импланти

Понеже цената за стоматологичните услуги е вид пазарна цена, която свободно се избира от денталните специалисти, на практика пазарът сам регулира цените.

Може ли да се намерят по-ниски цени на зъбни импланти по-ниски от минималните?

Всъщност, това е възможно. Въпросът е доколко ще е удачно. Ако някога ви предложат значително по-ниска от минималната, би следвало не толкова да се зарадвате, колкото да се усъмните. Това е по-скоро сигнал за изключително ниска цена на самия имплант, ниска мотивация и ниско качество на работата на денталния екип и зъботехническата лаборатория, ниско ниво на хигиена и дезинфекция, работа без асистент, липса на документация, липса на отговорност. Ето защо такъв тип цени на зъбни импланти не следва да ви привличат, а да ви сигнализират да ги подминавате. В крайна сметка, резултатът ще напомни на добре познатата у нас фраза „евтиното излиза скъпо“.

Ако говорим пък за цени на зъбни импланти извън пределите на страната ни, следва да споменат често обсъжданите „бюджетни“ зъбни импланти в Турция. Тук е мястото да отбележим, че е спорно доколко бюджетни всъщност са те. На първо място, дори да се решите на процедурата в чужбина, ще ви е много по-трудно да намерите сигурен източник за мнение относно надеждността на конкретния специалист. На второ място, ако сметнете и разходите по пътуването и престоя, на практика, цените на зъбни импланти в Турция могат да надвишат цените на зъбни импланти у нас.

Защо днешните цени на зъбни импланти всъщност не са високи?

Защото имплантологията си заслужава! Имаме и реални доводи да смятаме, че поставянето на импланти е инвестиция, която не просто си струва, но се възстановява в бъдеще:

 • Имплантите възстановяват липсващи зъби без да се изпиляват съседните
 • Имплантите са много по-издръжливи във времето от мостовете.
 • Имплантите са единствения вариант при липсващ последен зъб от зъбната редица
 • Имплантите ангажират функционално костта в обеззъбения участък и спират реорбцията
 • Имплантите са единственото лечение за изцяло обеззъбени пациенти, които не искат протези
 • Цената на имплант с корона е същатата, като тази на мост от три корони.

За повече информация относно цената на лечението със зъбни импланти, свържете се с екипа на Дентална Клиника Александър Вълев за безплатна консултация!

Comment on "Цени на зъбни импланти"

 1. zoritoler imol

  Its good as your other posts : D, regards for putting up.

 2. vorbelutr ioperbir

  You could certainly see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

Оставете коментар