Почистване на зъбен камък


Всички снимки на тази страница са направени от екипа на
Дентална клиника Александър Вълев, по време на лечението на наши пациенти.

Почистване на зъбен камък и полиране

Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите е процедура, която е добре да се извъшва на всеки шест месеца. Богатата на въглехидрати храна, която консумираме е предпоставка за натрупване на плака по зъбите. Няколко часа са необходими, за да започне нейното минерализиране и превръщането и в зъбен камък. Грапавата повърхност улеснява поторното отлагане на зъбна плака. Така количеството на бактерии и токсините, които те отделят се увеличава многократно. Венецът се възпалява, а подлежащата кост, потдържаща зъбите започва да се стопява. При неглижиране на проблема, за наколко години може да се стигне значителни, необратими поражения на костта.

Нашите специалисти извършват почистване зъбен камък и полиране с особенно внимание и прецизност. Големите отлагания се отстраняват с ултразвук, а окончателното полиране се извъшва с Air flow.

Абсолютно задължително е потдържането на зъбите чисти при наличието на импланти.

 Зъбната плака започва да се образува непосредствено след като се нахраним, особенно ако това са тестени храни, сладко или варива. Когато плаката се задържи за няколко часа тя се втвърдява от минералните соли в слюнката и се превръща в зъбен камък. За това е важно зъбите да се измиват възможно най - скоро след хранене.
 Дори при добра хигиена е нeобходимо почистване на зъбите в зъболекарски кабинет на всеки шест месеца.

За да бъдат почистени зъбите Ви както трябва, е нeобходимо освен гумички, четки за зъби и ултразвук вашият зъболекар да използва Air Flow. Това е иновативна система за полиране, при която зъбите се почистват до съвършенство дори и на най - трудно достъпните места - в междузъбните контакти, под венеца, около неправилно подредени зъби, мостове и импланти.
Всички снимки на тази страница са направени от екипа на
Дентална клиника Александър Вълев, по време на лечението на наши пациенти.