Имплантология

Поставяне на три импланта с изваждане на зъб

За лечението на пациент нуждаещ се от възстановяване на долните зъби от дясно са назначени панорамна снимка и компютърна томография. Четвъртия зъб е изваден и в същото посещение са поставени три импланта.

След четири месеца имплантите се разкриват - поставят се оздравителни винтове, около които венеца се оформя в подходяща форма за взимане на отпечатък и поставяне на короните.

С поставянето на постоянните корони лечението приключва. За да остане резултата постоянен във времето е необходима стриктна ежедневна хигиена, въздържание от тютюнопушене (изпаряване) и редовно посещение при зъболекар на шест месеца за професионално почистване. Имплантна система - Neo Biotech

Възстановяване на горен предкътник

Оформянето на венеца около импланта става за минимум две седмици.

Короната се фиксира за импланта с винт, който се затяга с точно определена сила. За целта се ползва динамо метричен ключ. Имплантна система - Neo Biotech

Поставяне на четири импланта в долна челюст

Три от имплантите са поставени веднага след изваждането на зъбите, а четвъртия на мястото на отдавна изваден зъб.Така пациентът преминава само през една хирургична манипулация и се запазва максимално количество кост и венец около имплантите. Имплантна система - Alpha Bio Tec

Поставяне на имплант с увеличаване на обема на венеца

Изваждането на зъб обикновено е свързано със загуба на кост и венец.

Според количеството изгубени тъкани се използват различни техники за възстановяването им.

В този случай короната е залепена за фабричната надстройка с цимент извън устата. След това се фиксира за импланта с винт.Така се изключва вероятността от попадане на цимент между импланта и венеца. Имплантна система - Nobel Biocare

Изработване на мост от три зъба върху два импланта

Технологията на имплантите позволява изработване на мостове.Не е удачно, обаче свързването в мост на естествени зъби и импланти. Зъбите имат известна подвижност при дъвчене, докато имплантите са свързани с костта абсолютно неподвижно.

За възстановяване на различните по големина зъби се използват импланти с съответен диаметър. Имплантна система - BioHorizons.

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб

Изваждането на зъба, поставянето на импланта, изкуствената кост и оздравителния винт става в едно посещение за около 30 - 40 минути. При взимането на отпечатъка и поставянето на короната не се поставя упойка. Имплантна система - Neo Biotech.

Поставяне на имплант веднага след изваждане на зъб - имедиатно

При поставянето на импланта, празните пространства останали след изваждането на зъба се запълват с изкуствената кост.Така се запазва максимално количество кост и венец. Имплантна система - Bio Horizons.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg