Кои са предимствата на зъбните импланти?

зъбни импланти

Кои са предимствата на зъбните импланти?

 

Кои са предимствата на зъбните импланти?

Поставянето на зъбни импланти представлява едно от най-често срещаните дентални решения в случай на премахване на цял зъб в следствие на пълното му разрушаване и изчерпване на възможните лечебни терапии. В предишния материал се опитахме да елиминираме и най-малкият страх, който обичайно се поражда у пациентите, обмислящи поставянето на зъбни импланти. Наличието на хирургическата намеса в процедурата, категорично, се явява един от факторите, подтикващи мнозина да се откажат от тях. Истината е, че тези предимства са не просто много, но и основателни да обмислим сериозно такова решение. Надяваме се, че вече сме успели да тушираме страха. Сега се надяваме и да успеем да ви  запознаем подобаващо с предимствата на зъбните импланти като крачка към постигането на мечтаната холивудска усмивка.

Козметичният ефект на зъбните импланти е с най-висока степен на естетическа издържаност

Поради факта, че целта на зъбния имплант е да служи като максимално близък до вашите зъби заместител на вече „отписан“ зъб, той не просто премахва дискомфорта при служене с челюстта, но и изглежда перфектно. Пациентите, които избират опцията за поставяне на зъбни импланти най-често търсят перфектен краен резултат, който обаче да бъде постоянен. Имплантирането ви спестява неудобството от протезите. Със зъбни импланти се радвате на здрава и красива усмивка 24 часа в денонощието.

Доказано подобряване функционалността на челюстта

Всеки стоматолог ще ви увери, че след поставяне на зъбни импланти ще подобрите дъвкателната способност. Нейното редуциране като степен, между другото, може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Поради неправилно или намалено по сила и времетраене дъвчене могат да настъпят усложнения като храносмилателни дисфункции, включително постоянен стомашен дискомфорт, а също така, и проблеми с венците. Обратно на протезите, зъбните импланти позволяват по-лесно, свободно и правилно дъвчене. Нещо повече – с тях не е нужно вече да ограничавате типа и консистенцията на консумираната храна.

Зъбните импланти се поддържат лесно

В най-общи линии добрата устна хигиена като гаранция за здрави и красиви зъби е и основното условие за правилна поддръжка на зъбни импланти. С други думи, ако досега сте били стриктни в поддържането на здрава устна кухина, след поставянето на имплант няма да има необходимост да променяте кой знае колко ежедневната си рутина – четкане на зъбите, използване на дентален конец, както и жабурене с вода за уста. Тук е важно да отбележим, че зъбните импланти подобряват общата подредба на зъбите, а с това самата им поддръжка значително се улеснява. Така например, при по-голямо разстояние между зъбите, както и в случай на гъстото им разпределение и почти никакво пространство между тях, води до постоянно задържане на микроскопични остатъци от храна и замърсявания, превръщащи се в последствие в кариес или друг дентален проблем.

Доказано е, че зъбните импланти подобряват говора

В случай на липсващ зъб е напълно възможно да настъпят изменения в говора. Веднага след поставянето на зъбни импланти обаче той ще се възстанови напълно. Освен красива усмивка, ще можете спокойно и със самочувствие да изричате и красиви думи – без капка свян или срам, с които сте свикнали да живеете и сега.

Заслужава ли си да инвестираме в импланти и да платим стандартната цена за тях?

Имплантирането на нов зъб не е най-евтината стоматологична процедура. Това е така, защото както вече научихте, тя представлява набор от различни процеси, интервенции и дълга предварителна подготовка за безупречна усмивка. Много пациенти не знаят, че цената на хубав мост от три коронки е същата, като на един имплант с коронка.  Струва ли си тогава наистина да си поставим зъбни импланти в София при добър имплантолог? Категорично да! Със зъбните импланти се възстановява дъвкателната фунция, предотвратяват се проблеми като костна атрофия и неравномерно разпределение на налягането върху челюстните кости , а също така и постигате уникален – дълготраен и комфортен – прекрасен козметичен ефект!