Инструкции за пациента след вадене на зъб

Поставената в устата Ви марля трябва да остане за минимум 15 минути.Недейте да жабурите, да плакнете, да изсмуквате кръв, да плюете. Не натискайте раната с език или пръст.Първите 3 дни недейте да жабурите и плакнете с вода за уста, смрадлика, алкохол, вода със сол, олио и т.н.

Пушенето/изпаряването е забранено в деня на процедурата. Желателно е въздържане от цигари за 2 седмици.

Първото приемане на течности да е не по – скоро от един час след процедурата, а на храна след 3 – 4 часа. Избягвайте тежки физически натоварвания в първите 24 часа.

Хранете се на неоперираната страна. Първите 1 - 2 дни приемайте меки, кашави храни. След това може да се премине към обичайно хранене, като се избягват много твърди храни. Пуканки, семки, ядки и подобни са забранени за 2 седмици.

Първата вечер зъбите съседни на извадения зъб не се мият с четка, следващите 3-4 дни се мият с лек нтиск, а след това започва обичайно четкане на зъбите.

Желателно е 2 часа след края на процедурата да изпиете обезболяващо – Аулин саше 100 мг. (Aulin sash 100 mg). При нужда може и на следащия ден – не повече от 2 прахчета за денонощие.

гр.София, 1303

бул. "Ал. Стамболийски" № 84, ет.7, оф.37

0889 564 552

Обадете ни се

Работно време

Пон - Пет: 08:00 - 19:00

Имейл

aleksandarvalev@abv.bg